به نام خدا       

 ۴۶ بازیکن در طول تاریخ به عضویت باشگاه استقلال در آمده اند که شاید تعداد بازیکنان تاثیر گذار آنها به اندازه انگشتان دو دست هم نباشد.

 

در حالیکه زمان زیادی تا شروع فعالیت استقلال با چهره جدید نمانده، هنوز حواشی زیادی در خصوص بازیکنان غیرایرانی که از استقلال جدا شدند وجود دارد که بررسی جزییات عملکرد آنان نشان می‌دهد با توجه به هزینه استقلالی‌ها برای خرید این بازیکنان اکثر آن ها انتظارات را برآورده نکردند و از کیفیت لازم برخورداد نبودند جزییاتی که نشان می‌دهد استقلال در مذاکره با آن‌ها یک تسلیم شده همیشگی بوده و بهترین خارجی های چند سال اخیر خود یعنی مامه تیام وآیاندا پاتوسی را براحتی از دست داده است.

 

برای استقلالی که هر ساله میلیاردها هزینه می‌کند، در اختیار داشتن بهترین بازیکنان فوتبال نباید هم اتفاق عجیبی باشد. استقلال تا به امروز ۴۴ بازیکن خارجی را به خدمت گرفته، از پیر کارلو، نخستین بازیکن خارجی تاریخ باشگاه و رأفت قلی‌اف که اولین بازیکن خارجی که برای استقلال گل زده گرفته تا به امروز که با حرفه‌ای شدن فوتبال ایران و برگزاری لیگ برتر، تعداد بیشتری بازیکن خارجی به خدمت استقلال درآمده اند که بیشتر آنان برزیلی بوده اند. این باشگاه تاکنون برای جذب بازیکنان خارجی هزینه‌های زیادی کرده اما بیشتر این هزینه‌ها آواری ویرانگر بر سر آبی‌ها بوده چرا که اکثر خریدهای استقلال از کیفیت لازم برخوردار نبودند و حتی تعدادی از آن ها بدون انجام حتی یک بازی باشگاه را ترک کردند که قرارداد بستن با این‌گونه بازیکنان همواره از سوی رسانه‌ها و هواداران با انتقاد روبرو بوده است. چرا که استقلال در مذاکره با بازیکنان خارجی‌اش با توجه به شرایط قرارداد آن‌ها یک تسلیم شده همیشگی است. در ادامه نگاهی می‌اندازیم به جزییات عملکرد بازیکنان آبی ها که حقوق دلاری می‌گیرند:

 

مار نیومایر

 

بازیکن سوییسی که شاید پوشیدن پیراهن تیم‌های پایه منچستریونایتد بزرگ‌ترین افتخار ورزشی‌اش باشد. اوکه بیشترین دوران حرفه‌ای فوتبالش را در آلمان و سوییس گذرانده تجربه حضور در استقلال برای او جالب نبود. نیومایر در لیگ برتر هیچ‌گاه از ابتدا در ترکیب استقلال حضور نداشت و در هشت مسابقه به عنوان بازیکن تعویضی به زمین رفت تا یک ۹۰ دقیقه کامل از او ندیده باشیم. صفر پاس گل، صفر گل و تقریباً صفر اثرگذاری؛ کارنامه بازیکنی بود که نتوانست برای استقلال جای خالی سرور جپاروف را پر کند. باشگاه باید برای فصل فوتبالی ۲۰۱۹ مبلغ  ۴۵۰ هزار دلار آمریکا به صورت خالص به علاوه پاداش‌های مورد توافق بپردازد. اگر قرارداد او تمدید می‌شد، ۲۵ هزار دلار دیگر هم به ارقام نیومایر اضافه می‌شد. هافبک هجومی سابق استقلال پس از بازگشت به سوییس برای تیم آرائو» به میدان می‌رود و در ۱۷ مسابقه موفق شده ۵ گل و ۶ پاس گل به ثمر برساند!

 

طارق همام

 

بازیکن عراقی که جزو گرانترین بازیکنان استقلال محسوب می شود به دلار قرارداد بسته بود ولی به اندازه ای که باید برای این باشگاه مفید نبوده است. همام در نیم فصل اول مصدوم شد و تنها در چند بازی به میدان رفته و بهره‌ خاصی برای استقلال نداشته است. هافبک فصل گذشته تیم استقلال با تیم فوتبال الاسماعیلی مصر قرارداد امضا کرده است.

 

در ادامه به خط حمله استقلال می پردازیم که در سال های اخیر همواره پرچالش بوده. خط حمله ای که پس از جدایی ستاره هایی نظیر فرهاد مجیدی، آرش برهانی و .با تغییراتی زیادی همیشه همراه دیده. آبی ها برای پر کردن جای خالی آن ها به خرید مهاجمان خارجی رو آوردند مهاجمانی که عمدتا از کشورهای آفریقایی بودند که بعضی هایشان مثل تیام محبوب هواداران آبی و همیشه در ذهن آنان ماندند و بعضی دیگر هم به سختی به یاد آورده می شوند. با توجه به پیوستن شیخ دیاباته، مهاجم اهل مالی به تیم استقلال مروری میکنیم بر همه مهاجمین آفریقایی که طی این سال ها پیراهن استقلال را پوشیده اند:

 

لئونارد کوییکه

 

این مهاجم بلندقامت کامرونی حدودا ۱۳ سال پیش به استقلال آمد که بیشتر روی نیمکت بود و فقط در ۹ بازی بدون اینکه گلی برای آبی ها بزند به میدان رفت و فقط یک پاس گل توانست در کارنامه خود به ثبت رساند.

 

بوبکر کبه

 

کبه اهل بورکینافاسو بود که با عملکرد خوبش و گنی به استقلال در داماش گیلان درخشید که در نیم فصل دوم فصل ۹۲-۹۳ به استقلال پیوست سه و بازی در لیگ برتر انجام داد که یک گل زد، در جام حذفی تنها ۱ بازی انجام داد، در لیگ قهرمانان آسیا نیز در سه بازی ۲ گل زد و در آخر هم با مصاحبه هایی جنجال برانگیز علیه مسئولان استقلال این تیم را ترک کرد.

 

مامه تیام

 

استقلال بعد از کبه تا مدت ها به دنبال مهاجمان آفریقایی نرفت تا اینکه شفر باعث شد دوباره سر وکله مهاجمان اهل آفریقا در استقلال پیدا شود که گنترین آن ها مامه تیام بود. مهاجم سنگالی که در نیم فصل دوم فصل ۹۶-۹۷ به استقلال پیوست و یکی از به یاد ماندنی ترین خارجی های تاریخ این باشگاه شد. او در ۶ بازی توانست ۴ گل به ثمر برساند و در لیگ قهرمانان آسیا هم در ۶ بازی ۷ گل برای استقلال زد و در جمع برترین گلن آن فصل لیگ قهرمانان آسیا قرارگرفت.

 

اوج کار تیام در بازی مقابل ذوب آهن در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان که با هتریکی فراموش نشدنی توانست هم استقلال را به دور بعدی این بازی ها ببرد و بهترین گن خارجی تاریخ باشگاه استقلال را به نام خود ثبت کند. همچنین گل قهرمانی استقلال در فینال جام حذفی را هم او به ثمر رساند و با وجود اینکه هواداران انتظار داشتند تا قراردادش را با استقلال تمدید کند، به باشگاه عجمان امارات رفت.

 

الحاجی گرو

 

مهاجم نیجریه ای که با هدف جانشینی تیام به استقلال آورده شد که هیچوقت نتوانست جای خالی مهاجم سنگالی را پر کند با اینکه بارها شفر او را در ترکیب قرار داد و فقط توانست یک بار آن هم از روی نقطه پنالتی در جام حذفی برای آبی ها گنی کند. که پس از نیم فصل حضور در استقلال را به تیم سابق خود اوسترشوندس سوئد بازگشت.

 

اسماعیل گونسالوس

 

ایسما که اهل گینه بیسائو بود، نیم فصل را با  عملکردی متوسط را در استقلال گذراند. او توانست در مجموع ۳ گل به ثمر برساند کهدر نهایت در پایان فصل از آبی ها جدا شد.

 

گادوین منشا

 

بدون شک می توان او را یکی از جنجالی ترین خریدهای  اخیر استقلال دانست. مهاجمی که پس از عملکرد نسبتا ضعیف در پرسپولیس مقصدی را بهتر از استقلال ندید. او که پس از هوار ملا محمد و الونگ الونگ به سومین بازیکن خارجی ای تبدیل شد که سابقه پوشیدن پیراهن هردو تیم پرطرفدار پایتخت را دارد، در استقلال هم روند ضعیفی داشت و تنها یک گل تماشایی مقابل فولاد به ثمر رساند تا باعث شود او هم به سرنوشتی مشابه سایر مهاجمان آفریقایی استقلال دچار شود و در نهایت از این تیم جدا شود. منشایی که ۷۰۰ هزار یورو می‌ارزد.

 

آیاندا پاتوسی

 

او از کیپ تاون به تهران آمد و توانست بهترین بازیکن لیگ هجدهم شود. پاتوسی آمار فوق‌العاده در لیگ برتر  به جای گذاشت ۱۱۲۲ دقیقه مجموعا در لیگ بازی کرد و به طور میانگین ۳.۵ شوت در مسابقه راهی دروازه‌ رقبا می‌کرد. او میانگین ۱.۶ شوت در چارچوب را در هر مسابقه ثبت کرد. میانگین هر بازی ۱.۴! پاتوسی در فصل ۱۹-۲۰۱۸ در ایران و آفریقای جنوبی در ۳۷ مسابقه حاضر شد. او ۹ گل و ۹ پاس گل داد. آیاندا برای رفتن از ایران آماده بود گرچه استراماچونی از باشگاه خواست تا برای ماندن او مذاکرات جدیدی انجام دهند. او که با استقلالی ها به توافق رسیده بود به بنی یاس امارات پیوست و به آبی ها جواب رد داد. پاتوسی که یک میلیون یورو ارزش دارد.

 

استقلال که فصل گذشته برای نیم‌فصل دوم، بویان که خرید نامناسبی بود و مامه‌تیام را که در مدت کوتاهی توانست تمام رکوردها را جابه‌جا کند خرید اما آبی‌ها با وجود داشتن قرارداد با این بازیکن به طمع درآمد ۳۵۰ هزار دلاری از فروشش او را فروختند اما نتوانستند مهاجم دیگری بیاورند که جای تیام را پر کند چرا که همه گل‌های زده این بازیکنان در لیگ برتر به عدد ۱۱ می‌رسد!  با اینکه برای خرید این بازیکنان هزینه‌ای چند برابر با قرارداد درخواستی مامه تیام هزینه کرده که همه آن ها روی هم فقط به اندازه نیم‌فصل حضور تیام در استقلال گل زده‌اند.

 

تیام حاضر بود با ۸۰۰ هزار دلار در استقلال بماند و از طرفی با این باشگاه قرارداد داشت و نمی‌توانست براحتی برود.  در صورتیکه استقلال برای خرید تبریزی حدود ۳ میلیارد، ایسما حدودا ۴۰۰ هزار دلار، گادوین منشا هم همین‌طور و گرو هم که ۲۵۰ هزار دلار گرفت و رفت. این آمار به خوبی نشان دهنده متضرر شدن این باشگاه از جدایی تیام است. استقلال اخیرا پاتوسی را هم  مثل تیام از دست داد تا آنان در باشگاه های حوزه خلیج فارس به فوتبال خود ادامه دهند که موجب اظهارنظر بحث برانگیز معاون سابق باشگاه استقلال شد. علی نظری جویباری، از انتقال این بازیکنان از استقلال به امارات تعجب کرده و استقلال را برای یک سری از بازیکنان یک ویترین  دانست و گفته باشگاه استقلال نباید به این راحتی تیام را بفروشد و اجازه رفتن پاتوسی را بدهد. همچنین گفته می‌شود حضور مهاجم ایتالیایی در استقلال منتفی است و باشگاه کیه‌وو قصد فروش مانوئل را ندارد و همانند پاتوسی فقط به صورت قرضی می تواند به جمع آبی‌ها اضافه شود گویا مدیران استقلال موافق جذب بوچارلی به صورت قرضی نیستند و حضور او در استقلال منتفی شد.

 

فابیو جان واریو

 

  بدون شک یکی از قابل ترین بازیکنان خارجی در فوتبال ایران بود که در پایان این فصل هم گل قهرمانی استقلال را در مشهد به ثمر رساند. جانواریو که فصل قبل از حضور در استقلال ۳۵ بازی برای فولاد انجام و ۸ گل زده بود، با یک کارنامه خوب به استقلال آمد. او در مدت دو فصل نخست حضورش در استقلال ۵۴ بازی انجام داد و با رفتن قلعه نویی به سپاهان، او هم با پیشنهاد خوب این تیم به اصفهان رفت. جانواریو در سپاهان هم موفق بود و در ۵۱ بازی، ۲ گل به ثمر رساند. این هافبک برزیلی برای بار دوم به استقلال بازگشت اما این بار بخت با او یار نبود و مصدومیت سخت در استقلال به فوتبال او پایان داد.

 

جی لوید ساموئل

 

به اعتقاد برخی ها ساموئل معروف ترین بازیکنی بوده که تا به حال به فوتبال ایران آمده است. مدافع و هافبک ترینیداد و توباگویی که پیش از پیوستن به استقلال، ۱۶۹ بازی برای آستون ویلا و ۷۱ بازی برای بولتون انجام داده بود، در مدت سه فصل حضور در استقلال ۶۰ بار به میدان رفت و بسیار تاثیرگذار بود. او به همراه استقلال به مقام قهرمانی ایران هم رسید. ساموئل بعد از سه فصل، راهی پیکان شد و با انجام ۲۷ بازی، از این تیم جدا شد. او بعد از پیکان در تیم دیگری به میدان نرفت.         

 

شیخ دیاباته جدیدترین بازیکن خارجی استقلال است، وی ۳۱ ساله در لیگ فرانسه نیز حضور داشته و در مجموع ۱۴۳ بازی ۵۸ گل به نام خود ثبت کرد.

 

پس از مالی، فرانسه، ترکیه، ایتالیا و امارات، حالا ایران ششمین کشوری است که دیاباته قصد دارد استعدادهای گنی خود را به نمایش بگذارد.

 

او در ایتالیا با پیراهن باشگاه بنونتو به میدان می‌رفت.

 

حالا باید دید او می تواند مهره تاثیرگذاری برای باشد یا خیر

 

 


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها